Tren de les 17:14,el

Tren de les 17:14,el.

Editorial:
TIBIDABO
Año de edición:
Materia
Elecciones y referendos
ISBN:
978-84-9117-559-9
Páginas:
316
Colección:
ACTUALITAT
19,00 €
incluido
En stock 24/48 h
Añadir a la cesta

Aquest llibre es basa en les anàlisis sobre diferents aspectes que incideixen en lÆactual procés polític de Catalunya (2010-2017), tant en relació amb la pràctica institucional de les democràcies actuals com en relació amb la teoria democràtica sobre les relacions entre legalitat i legitimitat, drets individuals i drets col.lectius, democràcia i estat de dret, o sobre la legitimitat de les secessions en sistemes liberal-democràtics.
El llibre està estructurat en quatre capítols cronològics que recullen articles publicats en mitjans de comunicació, principalment a La Vanguardia i lÆAra. Cadascun dÆaquests capítols està precedit dÆun resum descriptiu dels principals fets del procés polític actual, incloent-hi un repàs sintètic de la política internacional del període. Unes cites de Shakespeare que recorren el llibre ens recorden que en política convé no quedar atrapats en els laberints de les abstraccions, sinó analitzar sempre els casos concrets, especialment per la informació empírica i moral diferenciada que arrossega cadascun (història, aspectes institucionals, cultura política, context internacional, etc.).
El primer capítol comprèn des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre lÆEstatut (juny 2010) fins a les eleccions al Parlament de Catalunya (novembre del 2012). El segon capítol comprèn des dÆaquestes eleccions fins a la consulta/procés participatiu del 9 de novembre del 2014 (9-N). El tercer capítol ocupa des del 9-N fins a les eleccions al Parlament de lÆany 2015 (27-S). Finalment, el quart capítol es basa en el període actual, encara en curs, presidit per la perspectiva dÆun potencial referèndum sobre la independència de Catalunya. El llibre es tanca amb una breu "coda" sobre les perspectives immediates de futur.